Brico Depot Romania

SERVICII DE GESTIONARE A DOCUMENTELOR + SERVICIII DE SCHIMB DE DATE ELECTRONIC + ARHIVARE ELECTRONICA 

±350 furnizori conectati, zeci de mii de documente schimbate & arhivate in fiecare luna.

Brico Depot este un lant de magazine DIY si amenajari interioare, care a fost creat in Franta in 1993. Lantul a fost achizitionat mai tarziu de catre grupul britanic Kingfisher, care a deschis de-a lungul timpului peste 100 de magazine in Franta, dupa care si-a extins activitatea in Spania, Polonia si ulterior, in Romania.

Proiectcul cu Brico Depot a fost demarat in primavera anului2016, incepand cu comenzile de achizitie. In toamna aceluiasi an, au fost ulterior adaugate transmisiilor EDI si receptiile de marfa. La inceputul primaverii 2017, fluxul EDI a fost upgradat prin adaugarea procesarii facturilor de marfa (originale, de corectie si storno).

 

In cursul anului 2017, vom active si fluxul de retur marfa, care va contine avizul de retur si factura aferenta. Integrarea transmisiilor EDI dintre Brico Depot Romania si furnizorii sai a imbunatatit acuratetea datelor din comenzile de achizitie si a  diminuat penalizarile (temporare) furnizorilor datorita sistemelor integrate din cadrul departamentului de Logistica-Receptie marfa.

Alinierea master data a scos in evidenta discrepant dintre preturile produselor regasite in catalogul retailerului si nomenclatorul de produse al furnizorului. Astfel, departamentului Control facturii s-a redus substantial numarul de facturi de corectie pe pret.

Datorita validarii in linii a facturilor de marfa cu receptiile aferente, pe parte de cantitati, retailerul/beneficiarul va primi doar facturile cu cantitatea receptionata.

Afla mai multe despre EDI

www.edinet.ro