Dedeman

SCHIMB ELECTRONIC DE DATE + ARHIVARE ELECTRONICA

Record 2017: cea mai avansata solutie in schimbul electronic de date din Romania si Europa Centrala si de Est, care conecteaza mai mult de 750 furnizori.

Deschis in 1992 in Romania, Dedeman este un magazin cu produse destinate amenajarilor interioare si care opereaza in intregime cu capital romanesc. De-a lungul timpului, lantul de magazine s-a extins rapid si pana in august 2017 detinea deja 47 de magazine in toata tara.

Proiectul Dedeman a fost demarat la sfarsitul primaverii 2014 cu fisierul ‘Comanda de achizitie & factura de marfa’.

2015 a adus astfel fluxul cu avizul de insotire, avizul de receptie si comanda de retur. In 2016 fluxul de transmisie de date a fost upgradat prin adaugarea proceselor naturale de neconformitate, avizelor de retur (contin cantitatea finala acceptata pentru a fi returnata comparativ cu cantitatea initiala comunicata in comanda de retur), precum si a activarii facturilor de retur si a statusurilor aferente facturilor originale si de retur (status pozitiv, status respins cu motivul aferent).

2017 va aduce in transmisiile EDI rapoartele de stoc, precum si actualizarea catalogului de produse pe partea de codificare EDI. Alinierea master data a scos in evidenta discrepanta dintre preturile produselor regasite in catalogul retailerului si nomenclatorul de produse al furnizorului. Astfel, departamentului Control facturi i s-a redus substantial numarul de facturi de corectie pe pret.

Dedeman contine cel mai complex flux EDI din Romania. In momentul de fata, tranzactioneaza prin EDI 9 tipuri de mesaje, iar in dezvoltare mai are inca doua. Compania are in prezent fluxul de transmisie cel mai complex din Romania si din Europa Centrala si de Est.

Afla mai multe despre solutiile si serviciile EDI

www.ediconnect.ro