Existenta Big Data a fost laudata mult in ultimii ani, fiind noul concept despre care vorbeste toata lumea. Intr-adevar are o putere extraordinara – iar tu tocmai te-ai hotarat sa profiti de acest potential. Toate datele tale trebuie acum integrate pe o astfel de platforma.

Ca in cazul oricarei alte integrari, va trebui sa urmezi o serie de pasi care sa garanteze desfasurarea fara probleme a procesului, generand cele mai bune rezultate pentru compania ta.

Planificarea este esentiala

Nu esti singurul daca primul lucru care iti vine in minte atunci cand te gandesti la implementarea solutiilor de integrare a datelor este apectul tehnologic. Dilemele cele mai des intalnite tind sa se nasca in jurul disponibilitatii sistemelor si a nevoii de a achizitiona infrastructura suplimentara.

Indiferent de cat de ’tehnice’ sunt vremurile in care traim, implementarea unei noi solutii poate avea loc doar cu implicarea oamenilor. Iar oamenii se organizeaza cel mai bine prin planificari strategice.

Aceasta se intampla mai ales pentru ca proiectele tind sa esueze fara planuri bine gandite. Un plan bun este construit pe o temelie de obiective pentru compania ta, care sa indice ce necesita si ce se doreste a fi schimbat. Bineinteles, acest plan are nevoie de estimari temporale realiste, precum si oameni clar stabiliti pentru a se ocupa de fiecare sarcina. In mod contrar, toata lumea din compania ta va lucra haotic, suprapunandu-si munca, utilizand timp valoros pentru a clarifica confuziile si costandu-ti compania multi bani.

Care sunt metricii pe care trebuie sa ii iei in considerare?

OK, deci cum vei sti daca planul tau intoarce rezultate benefice pentru compania ta? Cea mai usoara metoda ar fi sa iti stabilesti metricii doriti – ar trebui sa faci asta la sfarsitul procesului de planificare. De exemplu, ti-ai putea propune o reducere a timpului de procesare a comenzilor, astfel incat sa creasca si satisfactia clientilor tai. Tu ai puterea sa controlezi – vei putea seta intervalul procentual cu care te simti confortabil si in functie de acesta sa poti evalua cat succes a inregistrat planul tau.

Datele impecabile garanteaza o integrare impecabila

Implementarea solutiilor de integrare a datelor poate fi de succes doar in raport strans cu datele in cauza. Nu este suficient doar sa ai date – ele trebuie sa fie si gata pentru integrare.

In primul rand, pentru a integra sursele relevante va trebui sa stii unde sunt stocate aceste date. In plus, va trebui sa afli daca este vorba despre un format standard sau nu.

In plus, este recomandat sa te asiguri ca datele sunt complete, corecte si ca, din punctul acesta de vedere, nu vei avea probleme pe parcurs. Gandeste-te la cum poti importa datele si cum poti conecta datele-sursa la platforma Big Data.

Cele mai bune practici stabilite pentru acest tip de implementare sunt gandite pentru a te ajuta sa obtii cele mai mari beneficii posibile in urma acestui process si sa minimizeze incidenta oricaror situatii neplacute. Daca ai nevoie de suport in procesul tau de implementare, nu ezita sa ne contactezi.