Tot mai multe companii vor alege sa faca afaceri cu tine daca ai reputatia de partener de afaceri accesibil.  Astfel vei putea construi o retea de afaceri de succes, avand parteneri de afaceri incantati de a relationa cu tine. Totul suna bine pana in acest punct, dar ce inseamna mai exact a fi accesibil ca si partener de afaceri?

Acest lucru inseamna ca poti satisface o gama larga de preferinte ale clientului, printre care a face afaceri cu ei utilizand metoda pe care acestia o prefera, dandu-le in acelasi timp posibilitatea sa plateasca si sa comande cand si cum doresc, precum si sa primeasca o comanda la locatia si data indicate de acestia. Dupa cum putem observa, obiectivul este de a plasa nevoile si preferintele partenerilor tai pe primul loc pentru a dezvolta o relatie armonioasa cu acestia.

Multinationalele mari depun, in general, eforturi imense pentru a-si ajusta operatiunile comerciale pana ajung la perfectiune. Automatizarea si eficientizarea sunt prioritatile lor atunci cand se pune problema imbunatatirii proceselor legate de lantul de aprovizionare, contabilitate, depozit, relatia cu clientii, tehnologia informatiei si resurse umane. Ori de cate ori o multinationala se abate de la modul sau obisnuit de operare si face o exceptie pentru un anumit vendor, creaza o perturbare care devine greu de redresat.  Mai mult, aceasta bresa in modelul tipic este de obicei foarte costisitoare si reprezinta o portita de acces pentru potentiale erori. Cea mai dura consecinta cu care se confrunta companiile este aceea ca, in acest caz, clientii vor alege serviciile competitorilor, care chiar le pot satisface toate dorintele.

In zilele noastre, tot ce merita obtinut necesita o flexibilitate uriasa. In mod ideal, acest lucru nu presupune doar conformarea la preferintele clientilor, ci implica si faptul ca nu trebuie sa iti restrictionezi clientii sau sa incerci sa le schimbi comportamentul. Spre exemplu, un client nu ar trebui sa faca niciun fel de ajustare sistemului sau de management al depozitului doar pentru a putea accepta tranzactii EDI din partea companiei tale. In afara de flexibilitate, va trebui si sa te incadrezi printre cei mai rapizi de pe piata, astfel incat sa poti livra rezultate in cel mai scurt timp posibil.

Pentru a-ti mentine o pozitie avantajoasa in fata competitorilor tai, va trebui sa te adaptezi nevoilor si dorintelor clientilor tai cu privire la modul in care vor sa relationeze cu tine. Continua sa iti cladesti reputatia de ’partener de afaceri accesibil’ si observa cum reteaua ta de parteneri de afaceri creste de la o zi la alta.