Ori de cate ori optezi pentru proiecte de integrare B2B, optezi implicit si pentru riscurile care vin la pachet. Scaparile si erorile apar natural pentru ca nu ai cum sa prezici imprevizibilul si nu poti sa obtii toate rezultatele scontate din prima incercare, mai ales daca este primul tau proiect de o asemenea anvergura.

Totusi, nu schimba faptul ca va trebui sa construiesti un sistem care sa poata identifica toate variabilele posibile din ecuatie si care sa-ti permita astfel sa prezici aspectele care se vor comporta diferit decat ai anticipat initial. Tocmai de aceea, atat de multe companii apeleaza la providerii de servicii pentru integrarea B2B.

Acestia sunt specialisti care iti pot pune la dispozitie cele mai bune practici necesare pentru a-ti dezvolta reteaua, prin contractarea unor noi parteneri de afaceri si operarea cu eficienta tehnica maxima. Intocmai precum ar face un parinte cu copilul lor, o companie de servicii B2B gestionate extern te va impiedica sa te aventurezi in teritorii nesigure si incerte. Mai jos vom elabora situatiile de care te protejeaza o astfel de companie:

Lipsa unei structuri strategice

Ori de cate ori o companie nu are o structura strategica armonioasa, consecintele pot reverba si la nivelul altor aspecte ale companiei, precum comunicarea cu alti parteneri de afaceri gradul de vizibilitate. Verigile unui lant B2B trebuie sa fie in aceeasi masura de puternice pentru ca slabiciunea uneia determina slabiciunea intregului lant.

Ca intotdeauna, este mai bine sa previi decat sa corectezi – de aceea este recomandabil sa lucrezi la aceste lipsuri sau diferente inainte sa cauzeze probleme mai mari pe parcurs. Un provider de servicii gestionate extern va permite echipei tale sa isi pastreze productivitatea, in timp ce acesta continua procesul integrarii, prin eficientizarea unor sarcini importante si prin simplificarea proceselor. In cele din urma, aceasta interventie se va traduce intr-o vizibilitate mai mare in procesul integrarii, o realizare spre care orice companie trebuie sa aspire in dezvoltarea sa.

Bresele de securitate si securitatea cibernetica

In prezent, este perfect normal sa iti faci griji cu privire la securitatea datelor si a potentialelor brese de securitate. In mod regulat, companiile mari posteaza anunturi care isi avertizeaza clientii privind furtul datelor lor. Schimbul electronic de date este o responsabilitate uriasa, care presupune riscuri serioase ce pot ataca iremediabil reputatia companiei tale. De aceea este indicat ca organizatiile sa nu ramana pasive, sperand ca nimic rau nu se va intampla – ci sa investeasca in tot ce le poate eficientiza procesele si imbunatati relatiile cu partenerii de afaceri.

Potentialul de colaborare nu este egal in randul partenerilor

Daca analizezi un pic reteaua ta de afaceri, vei putea observa multe discrepante cu privire la potentialul de colaborare al partenerilor tai de afaceri. Aspectul acesta este cu totul justificat, avand in vedere ca fiecare dintre ei se afla la un alt nivel al dezvoltarii lor.

Netezirea tuturor acestor diferente – fie ca sunt mici sau majore – poate necesita alocarea tuturor resurselor de care dispui. Multe companii ajung sa depaseasca aceste impedimente prin optarea pentru o solutie de servicii gestionate extern pentru integrarea lor B2B: aceasta vine la pachet cu solutii de gestionare a cerintelor de conformitate si utilizeaza in mod strategic tehnologii de ultima generatie care permit companiilor sa ramana in fruntea competitorilor lor de pe piata.

In concluzie, este indicat sa iei in considerare riscurile care pot aparea pe parcursul unei integrari B2B, dar este cu atat mai recomandabil sa lasi provideri ca noi sa se ocupe de toate aspectele si riscurile unui astfel de proces.